23 Ağustos 2016 Salı

Dusseldorf Neler Yapilir ?

DÜSSELDORF

Düsseldorf son derece renkli ve kozmopolit yapısıyla Almanya’nın dördüncü en büyük şehridir.
Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti olan Düsseldorf, Almanya’nın en büyük üçüncü havalimanına sahip olmasının yanı çok büyük bir fuar merkeziyle de iş dünyasında önemli bir yere sahip. Düsseldorf, Almanya’nın kültür ve sanat yaşamına yön vermiş şehirlerinden bir tanesidir. Almanya’nın diğer şehirlerine nazaran Düsseldorf’ta modern binalar dikkat çekicidir.

Modern bir şehir olan Düsseldorf’ta çok sayıda yeni yapılmış mimarisiyle dikkat çeken bina bulunuyor. Burgplatz Meydanı’ndan başlayan meşhur Ren nehri yürüyüş yolu Düsseldorflular arasında oldukça popüler. Araç trafiğine kapalı bu yol bisiklete binenler, yeşil alanlarda güneşlenenler ve yürüyenler ile dolup taşıyor.
Görülmeye değer yerler
Siz de Ren Nehri kıyısında yürüyüşün keyfine varabilir, ünlü markaların bulunduğu şehrin en işlek ve popüler caddesi olan Konigsalle caddesinde alışveriş yapabilirsiniz.
Kentin modern binalarının bulunduğu Media Harbour bölgesinde yer alan ve şehir manzarasını seyredebileceğiniz Rhine Kulesi, Av Köşkü olarak yapılmış ve muhteşem bir bahçeye sahip Benraht Sarayı, Parlamento Binası, ünlü meydanı MarkPlatz ve meydandaki Prens Jan Wellem’in atlı heykeli, Tritononbrunnen çeşmesi, St. Andreas Kilisesi, Rhine Opera Binası ve şehir müzesi görmeniz gereken yerler arasındadır.
Gece Hayatı
Düsseldorf’un Dünyanın en Uzun barına sahip olduğunu biliyor muydunıuz? Aslında, bu dünyanın en uzun barı, yan yana birçok bira evinin birleşmesinden oluşuyor. Altstadt semtinde bulunan bu barlarda bir şeyler atıştırabilir ve meşhur biraların tadına varabilirsiniz. Gece hayatı deyince akla gelen bir diğer bölgesi ise Hafen bölgesidir. Gece kulüpleri genelde hafta sonları daha kalabalık ve eğlenceli bir hal alıyor.


Hiç yorum yok: