10 Haziran 2011 Cuma

Dünyanın En Lüks 10 Adası


Dünyanın en lüks 10 adası farklı yaşam arayan konukları ağırlıyor
Bembeyaz kumsallar, mavi lagünler, tropikal ormanlar, spalar ile yenilenmek isteyenler ve sıra dışı yaşamı arayanlar 19 lüks adayı tercih ediyorlar.
İSTANBUL- Dünyanın dört bir yanına dağılan, masmavi suların ortasında yer alan adalar cennetten bir köşe gibi lüks yaşamın sembolü olarak seyahat tutkunlarını ağırlıyor. Her biri birer mücevher gibi denizin ortasında yer alan adalardaki lüks ve ihtişam lüks yaşamı çekenleri cezp ediyor. Bembeyaz kumsallar, mavi lagünler, tropikal ormanlar, spalar ile yenilenmek isteyenler ve sıra dışı yaşamı arayanlar adaları tercih ediyorlar.

Dünyanın en lüks 10 adası şöyle sıralanıyor:



MUSHA CAY (Exuma Cays)
David Copperfield"in büyülü ve terk edilemez dediği adayı ziyaret eden bir daha ayrılmıyor. Nassau"nun 85 mil güneydoğusunda Bahama adalarında yer alan Musha Cay, dört minik adadan oluşuyor. Çevresindeki masmavi deniz dalış tutkunları için ideal bir yer olarak görülüyor.



COCOA ADASI (Maldivler)
Cocoa Adası, ipeksi beyaz kumları, lagünleri ve beş yıldızlı tesisleri ile önemli bir tatil bölgesidir. Suyun üzerinde yer alan 33 villa, bakımlı bahçeleri, spaları, yoga alanları, yüzme havuzları ve restoranları ile tatilcilerin tercihi oluyor.



BERMUDA (Kuzey Atlantik Okyanusu)
Bir zamanların sömürgesi Bermuda, özel mimarisi ve cennete benzeyen görüntüleri ile zengin ziyaretçileri çekiyor. Fairmont Southampton, Bermuda"nın pembe renkli ipeksi kumlu plajları, kehribar renkli günbatımı ve yemyeşil bahçeleri ile cazibesini güçlendiriyor.



MNEMBA ADASI (Hint Okyanusu)
Zanzibar"ın 4.5 kilometrelik sahilinde, her biri verandaların önünde sıralanan bembeyaz kumsallarda yer alan 10 adet plajı ile muhteşem bir görüntü sergiliyor. Mnemba Adası"nda, mas mavi suları ve günbatımı ile farkını ortaya koyuyor. Adayı çevreleyen sahillerde tropikal balık mercan resifleri, dev kaplumbağalar, hayalet yengeçler koruyan bir koruma bariyeri ile bir mil uzunluğunda sahili yer alıyor.



PALM ISLAND (Saint Vincent ve Grenadinler)
Palm Island 32 adadan oluşan Saint Vincent ve Grenadinlerde yer alıyor.
Tropik cennet 135 dönümlük alanıyla Palm Island, her türlü lüksü karşılayacak tesisleri ve özel bir yemek servisleri ile konuklarını bekliyor. Palm Island"da 40 özel oda ve Michelin yıldızlı restoran bulunuyor.



NECKER ADASI (İngiliz Virgin Adaları)
Sir Richard Branson"un ikinci evi olarak bilinen Necker Adası, British Virgin Adalarının kalbi olarak tanınıyor. Tropikal ormanı ve kumsalı ile 74 dönümlük alana yayılan ada ünlüleri ağırlıyor. Branson tarafından 70'lerin önemli adasının konukları arasında Prenses Diana, Mariah Carey ve Oprah Winfrey bulunuyor.



TURTLE ISLAND (Fiji)
Girişimci sahibi Richard Evanson tarafından 30 yılı aşkın sürede 500 binden fazla ağaç yerleştirilen Kaplumbağa Adası"nda özel plaj, farklı bir tesiste 14 çevre dostu villa bulunuyor.
Brooke Shields"in başroölünü oynadığı 1970'lerin Blue Lagoon filmi burada çekildi.



COUSINE ADASI (Seyşeller)
Lüks tatil yaşamı için bulunmaz bir ada olan, 62 dönüm arazi doğanın artık parçası olarak görülen Cousine Adası"na sadece helikopterle ulaşmak mümkün oluyor.
Adada bulunan beş yıldızlı Cousine Island Resort ve Spa sakin yaşam, doğal güzellik ve ultra konfor arayan gezginler için bulunmaz özelliklere sahip bulunuyor.



BARBADOS (Karayipler)
Beyaz kumların uzandığı kıyı şeridinde lüks oteller, lokantalar sıralanıyor. 166 mil kare büyüklüğündeki adada her türlü konfora sahip tesisler konfor arayanları bekliyor.
St James de, Sandy Lane â Luxury Golf & Spa Resort kalmak konuklara prestij kazandırıyor. Ünlü golçü Tiger Woods birkaç yıl önce Barbados"u önemli bir düğün adası olarak tanıttı.



MUSTIQUE (Batı Hint Adaları)
Adanın çekim gücünü oluşturan en büyük sebep, rock yıldızları, kraliyet aileleri ve jet sosyetenin tercih ettiği yer olmasıdır. 1400 dönüm alana yayılan adada Mustique şirketi tropik bir cennet hazırlamış. Denizi, bembeyaz kumsalları ile ada seçkin konukları ağırlıyor.

Kaynak:www.turkiyeturizm.com

Hiç yorum yok: