29 Temmuz 2008 Salı

Şeker Bayramı-GÜNEY AFRİKA TURU


Başkenti:Pretoria
Dil:11 resmi dil:afrikanca İngilizce pedi
Parabirimi:Rand
Güney Afrika’daki türk elçiliklerimiz: PRETORIA BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: 1067 CHURCH STREET 0083 HATFIELD PRETORIA/ REPUBLIC OF SOUTH AFRICA POSTA ADRESİ:TURKISH EMBASSY P.O.BOX:56014 ARCADIA 0007 PRETORIA REPUBLİC OF SOUTH AFRICAhttp://www.blogger.com/www.egtur.com.tr
GENEL BİLGİ
Güney Afrika Cumhuriyeti bilinen adıyla Güney Afrika.Afrika'nın en güney ucunda bir ülke. Güneybatısında Atlas Okyanusu, güneydoğusunda Hint Okyanusu vardır. Kuzeyde Namibya, Botsvana ve Zimbabve, kuzeybatısında Mozambik ve Swaziland vardır. Küçük bir krallık olan Lesotho ise Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alır.

Gezilecek yerler
CAPE TOWN: Burası ne Afrika’ya ne Avrupa’ya benziyor. Bu şehir birçok karışımı bünyesinde barındıran, karışımların birbiriyle etkileşimi sonucu doğan sihirli bir yer. Cape Town doğası, iklimi, mimarisi ve kültürüyle sizi kolayca büyüleyip kendine bağımlı kılacak bir şehir.Gezilecek yerler arasında dünyanın en meşhur hapishane adalarından biri olan ve Afrika penguenlerinin de bulunduğu Robben Adası, Cape Town’a damgasını vurmuş Neşeli Evleriyle “Müslüman Mahallesi”, eşsiz güzellikteki peyzaj mimarisi, binaların yapısı insanı sarhoş etmeye yeten G.Afrikanın meşhur şarap bağları bunlardan sadece birkaçı.Cape town nereye dönerseniz dönün, dönüş yolunu hüzünlü kılan bir şehir. SODWANA: Muhteşem tropical sahilleri olan KwaZulu Natal sahil şeridinde olan St Lucia milli parkı içinde yer alır.Dünyanın en iyi 10 dalış bölgesinden biridir. Güney Afrikanın 1200 çeşit denizaltı canlısının % 80 ni burada oluşur. Eylül -Ekim ayları bu bölgede tekne ile balinaların izlendiği populer bir zamandır.

Hiç yorum yok: